FSSC 22000: Food Safety Systems Certification
FSSC 22000 – це схема сертифікації безпеки харчових продуктів
Якщо ваша система готова до сертифікації і Ви визначились зі стандартом, замовте прорахунок вартості сертифікації
Призначеність стандарту (Хто може використовувати?)
FSSC 22000 призначений для сприяння міжнародній гармонізації та прозорості стандартів безпеки харчових продуктів. Він містить комплексну програму сертифікації систем безпеки харчових продуктів, яка включає стандарти ISO 22000, ISO 22003 і технічні специфікації для галузевих попередніх програм (PRP), таких як ISO 22002-1 і PAS 223.
FSSC 22000 - це схема сертифікації безпеки харчових продуктів, яка була розроблена для сертифікації систем безпеки харчових продуктів організацій, які переробляють або виробляють продукти тваринного походження, рослини, що швидко псуються, продукти з тривалим терміном зберігання та інші харчові інгредієнти, такі як добавки, вітаміни та органічні культури та матеріали для пакування харчових продуктів.
Версії стандарту (Версії для різних ринків)
FSSC 22000 has published Version 5.1 in November 2020
Сфера застосування стандарту (Для чого потрібен?)
FSSC 22000 поширюється на будь-яку організацію, незалежно від розміру та географічного положення, яка виробляє продукти харчування у таких категоріях:
Продукти тваринного походження, що швидко псуються (м'ясо великої рогатої худоби, свиней, овець, птиці, яєць, молочних продуктів і продуктів з моря і рибальства), виключаючи скотобійні та попередні етапи.
Рослинні продукти, що швидко псуються (фрукти та свіжі та консервовані овочі, консервовані овочеві продукти). Продукти з тривалим терміном служби зазнають впливу кімнатної температури (консерви, печиво, закуски, олія, мінеральна вода, напої, макаронні вироби, борошно, цукор, сіль). Біохімічні продукти для виробництва продуктів харчування (вітаміни, добавки та біокультури), крім каталізаторів реакцій та інші технічні та технологічні засоби.